Vitamin C Shaklee (Sustained Release Vita C PLUS)


Sustained Release Vita C PLUS atau dikenali sebagai Vitamin C ialah salah satu supplemen Shaklee yang saya wajib makan Setiap hari.


Mula-mula,  saya kenal ESP dulu baru la VITAMIN C. Bila dah mula makan VITAMIN C ni dengan konsisten, saya jadi jatuh hati dengan manfaat VITAMIN C. Sehari tak makan lain macam rasanya. 😊 



Saya adalah orang yang jenis cepat jatuh sakit. Dulu dalam sebulan tu mesti akan ada dua tiga kali sakit selesema. 

Kalau lewat tidur, esok dia mesti akan jatuh sakit sebab badan tak cukup rehat.

Bila saya tak cukup tidur, bukan saja sakit selesema... Malah, kulit muka boleh timbul banyak jerawat pasir.

Dah la jerawat yang besar belum pulih, jerawat pasir pula tumbuh merata-rata. πŸ˜…

Belum sempat jerawat yang lama nak pulih, ada pula jerawat baru. Tiap hari tengok cermin mesti mengeluh, bila nak flawless ni?


So, lepas dah makan VITAMIN C dengan konsisten,  perubahan yang paling ketara pada saya ialah sekarang dah tak mudah selesema. 

Sebab VITAMIN C bantu menguatkan imunisasi badan saya.

Yang kedua, jerawat yang besar cepat mengecut dan tidak tinggalkan parut yang berwarna hitam. Bukan saja kulit muka makin cerah, seluruh badan pun cerah naturally tau. 


Jerawat pasir dah tiada sekarang. Itu yang paling seronok. Bila haid nak datang, memang akan timbul la juga beberapa jerawat pasir.
Tapi, tak lama jerawat pasir tu bermastautin di kulit muka. Dalam dua tiga hari macam tu, dia akan hilang. Bila hilang, saya pun tak perasan. πŸ˜†


So,  orang tanya, VITAMIN C siapa yang boleh makan?

Ramai orang boleh makan, yang nak tubuh badan cergas bertenaga,  lelaki dan wanita yang sibuk kerja atau tengah study, yang ada masalah kulit muka contohnya kulit muka kering atau berjerawat.

Ibu yang hamil, menyusu atau tengah berpantang pun boleh consume. Ramai sebenarnya boleh ambil VITAMIN C ni. 

Sebab itu la VITAMIN C ni ada di dalam semua SET SHAKLEE.  Perasan tak? 😊

Keistimewaan Vitamin C Shaklee


Perasan tak botol Vitamin C ni ada tulis " Sustained Release Vita-C Plus"?   Sebab,  vitamin C Shaklee ni istimewa berbanding vitamin C yang ada di pasaran.
Vitamin C ni bila dah masuk dalam badan kita, ia akan disimpan dalam tisu badan kita dan akan dilepaskan secara berperingkat dalam tempoh 5 jam.
Ia hasilkan kolagen semula jadi badan yang sangat penting untuk kulit, rambut dan kuku. Oh, patut la kulit muka makin halus berbanding dulu, jeragat dari zaman bujang dah makin pudar. πŸ˜„
Vitamin C ni berupaya untuk renew dan repair tisu badan kita. Sebab tu la bila dah makan secara konsisten, benda satu yang paling ketara saya rasa ialah kulit makin anjal dan kalau ada luka cepat pulih.

Selain tu, vitamin C ni boleh meningkatkan penerapan zat besi. Sebab ini la vitamin C ada kat Set Kehamilan Shaklee. Sebab bila kita kekurangan zat besi dalam badan, kita akan cepat lesu, nak pitam, moody dan kurang fokus.

Paling seronok ialah Vitamin C ni antioksidan.  Kenapa Best? Sebab boleh bagi awet muda. Siapa tak mau kan rasa awet muda. Kesihatan dan kecantikan kena sama penting. Ada yang nak cantik,tapi kesihatan teruk tak boleh juga kan. 😊

Macam mana tak jatuh hati dengan Vitamin C Shaklee ni. 😍 

Mohon jangan selalu out of stock ya!  Boleh panik Mama Jannah ni kalau dapat notis pasal Vitamin C out of stock. πŸ˜…

Kulit makin cerah, bintik  hitam berkurangan selepas makan Vitamin C Shaklee 


Badan makin sihat dan kulit pun makin cantik

Tiada lagi masalah kulit dan selesema

Kalau ada sebarang pertanyaan mengenai Vitamin C Shaklee ini, boleh terus hubungi saya di πŸ“² 012-801 2476 menerusi Whatsapp. 

Atau, just klik Gambar untuk follow Facebook dan Instagram saya. 😊 

Facebook Shafizah Man 


Instagram Shafizahbeauty 




Shafizah Shaklee
Shaklee Kota Kinabalu

Comments

Diana Danias said…
recommended.. bekal sehingga 6bulan
Heera Noy said…
Sejak amalkan vit c shaklee ni. Jarang sakit dah. Kulit pun makin cantikπŸ˜„
fatin hamzah said…
konsisten dgn vit.c mmg berpuas hati
Suhanah Muslin said…
Vitamin C shaklee semulajadi, bagus utk kesihatan kulit & dpt kuatkan sistem imunisai badan
Sharren Nijjar said…
Vitamin C paling murah!
Nowa Mommy said…
Memang vit c pilihan saya dan Suami ni
Jimat beli vit C shaklee.. supply utk 6 bulan
Ena Suhaina said…
Antara fav vitamin sy 😍

Popular posts from this blog

Berpantang dengan lebih tenang dan gembira

6 Golongan Yang Memerlukan ESP SHAKLEE

Kisah dan Perubahan Saya Selepas Minum ESP