Skip to main content

Vitamin C Shaklee (Sustained Release Vita C PLUS)


Sustained Release Vita C PLUS atau dikenali sebagai Vitamin C ialah salah satu supplemen Shaklee yang saya wajib makan Setiap hari.


Mula-mula,  saya kenal ESP dulu baru la VITAMIN C. Bila dah mula makan VITAMIN C ni dengan konsisten, saya jadi jatuh hati dengan manfaat VITAMIN C. Sehari tak makan lain macam rasanya. 😊 



Saya adalah orang yang jenis cepat jatuh sakit. Dulu dalam sebulan tu mesti akan ada dua tiga kali sakit selesema. 

Kalau lewat tidur, esok dia mesti akan jatuh sakit sebab badan tak cukup rehat.

Bila saya tak cukup tidur, bukan saja sakit selesema... Malah, kulit muka boleh timbul banyak jerawat pasir.

Dah la jerawat yang besar belum pulih, jerawat pasir pula tumbuh merata-rata. πŸ˜…

Belum sempat jerawat yang lama nak pulih, ada pula jerawat baru. Tiap hari tengok cermin mesti mengeluh, bila nak flawless ni?


So, lepas dah makan VITAMIN C dengan konsisten,  perubahan yang paling ketara pada saya ialah sekarang dah tak mudah selesema. 

Sebab VITAMIN C bantu menguatkan imunisasi badan saya.

Yang kedua, jerawat yang besar cepat mengecut dan tidak tinggalkan parut yang berwarna hitam. Bukan saja kulit muka makin cerah, seluruh badan pun cerah naturally tau. 


Jerawat pasir dah tiada sekarang. Itu yang paling seronok. Bila haid nak datang, memang akan timbul la juga beberapa jerawat pasir.
Tapi, tak lama jerawat pasir tu bermastautin di kulit muka. Dalam dua tiga hari macam tu, dia akan hilang. Bila hilang, saya pun tak perasan. πŸ˜†


So,  orang tanya, VITAMIN C siapa yang boleh makan?

Ramai orang boleh makan, yang nak tubuh badan cergas bertenaga,  lelaki dan wanita yang sibuk kerja atau tengah study, yang ada masalah kulit muka contohnya kulit muka kering atau berjerawat.

Ibu yang hamil, menyusu atau tengah berpantang pun boleh consume. Ramai sebenarnya boleh ambil VITAMIN C ni. 

Sebab itu la VITAMIN C ni ada di dalam semua SET SHAKLEE.  Perasan tak? 😊

Keistimewaan Vitamin C Shaklee


Perasan tak botol Vitamin C ni ada tulis " Sustained Release Vita-C Plus"?   Sebab,  vitamin C Shaklee ni istimewa berbanding vitamin C yang ada di pasaran.
Vitamin C ni bila dah masuk dalam badan kita, ia akan disimpan dalam tisu badan kita dan akan dilepaskan secara berperingkat dalam tempoh 5 jam.
Ia hasilkan kolagen semula jadi badan yang sangat penting untuk kulit, rambut dan kuku. Oh, patut la kulit muka makin halus berbanding dulu, jeragat dari zaman bujang dah makin pudar. πŸ˜„
Vitamin C ni berupaya untuk renew dan repair tisu badan kita. Sebab tu la bila dah makan secara konsisten, benda satu yang paling ketara saya rasa ialah kulit makin anjal dan kalau ada luka cepat pulih.

Selain tu, vitamin C ni boleh meningkatkan penerapan zat besi. Sebab ini la vitamin C ada kat Set Kehamilan Shaklee. Sebab bila kita kekurangan zat besi dalam badan, kita akan cepat lesu, nak pitam, moody dan kurang fokus.

Paling seronok ialah Vitamin C ni antioksidan.  Kenapa Best? Sebab boleh bagi awet muda. Siapa tak mau kan rasa awet muda. Kesihatan dan kecantikan kena sama penting. Ada yang nak cantik,tapi kesihatan teruk tak boleh juga kan. 😊

Macam mana tak jatuh hati dengan Vitamin C Shaklee ni. 😍 

Mohon jangan selalu out of stock ya!  Boleh panik Mama Jannah ni kalau dapat notis pasal Vitamin C out of stock. πŸ˜…

Kulit makin cerah, bintik  hitam berkurangan selepas makan Vitamin C Shaklee 


Badan makin sihat dan kulit pun makin cantik

Tiada lagi masalah kulit dan selesema

Kalau ada sebarang pertanyaan mengenai Vitamin C Shaklee ini, boleh terus hubungi saya di πŸ“² 012-801 2476 menerusi Whatsapp. 

Atau, just klik Gambar untuk follow Facebook dan Instagram saya. 😊 

Facebook Shafizah Man 


Instagram Shafizahbeauty 




Shafizah Shaklee
Shaklee Kota Kinabalu

Comments

Diana Danias said…
recommended.. bekal sehingga 6bulan
Heera Noy said…
Sejak amalkan vit c shaklee ni. Jarang sakit dah. Kulit pun makin cantikπŸ˜„
fatin hamzah said…
konsisten dgn vit.c mmg berpuas hati
Suhanah Muslin said…
Vitamin C shaklee semulajadi, bagus utk kesihatan kulit & dpt kuatkan sistem imunisai badan
Sharren Nijjar said…
Vitamin C paling murah!
Nowa Mommy said…
Memang vit c pilihan saya dan Suami ni
Jimat beli vit C shaklee.. supply utk 6 bulan
Ena Suhaina said…
Antara fav vitamin sy 😍

Popular posts from this blog

Berpantang dengan lebih tenang dan gembira

Nak tahu, masa tidur anak yang sentiasa berubah-ubah buat kan ibu yang berpantang pun tidur tak tentu.  Kejap hari ni malam berjaga. Besok pula subuh berjaga. Ada yang tak tidur langsung seharian.  Itu normal. 
1st time Mom, akan mudah rasa tertekan sebab belum ada pengalaman nak jaga new born baby. Ramai kawan saya berkongsi cerita pasal tempoh berpantang masing-masing. Dan semuanya cakap ‘tak mudah’.

Bukan nak bagi takut sama ibu-ibu yang tengah tunggu hari. πŸ˜† Tapi, ilmu berpantang kena ada untuk mengelak simptom kemurungan.  Pernah dengar meroyan?  Itu dah tahap serius.
Tapi sebelum saya kenal Shaklee, ketika berpantang anak yang sulung saya mungkin dalam tahap tertekan sebab tak cukup rehat, penat, mudah lapar,  susu tak meriah di awal tempoh berpantang, sembelit,  luka lambat sembuh, mudah menangis.
Ya betul, saya di awal fasa berpantang cepat tersentuh.  Ada ja nak ditangisi.  Bila fikir balik, tiada pun hal yang teruk masa berpantang.  Hehe Pendek kata, emosi tak stabil.
P…

Kisah dan Perubahan Saya Selepas Minum ESP

Oleh kerana, sepanjang April ni ESP tengah Promosi, saya akan berkongsi pengalaman dan perubahan sendiri selepas minum ESP secara konsisten selama setahun lebih.
Saya kenal ESP ni mula tahun 2014. Masa tu dah macam trend, semua orang minum ESP sebab nak cantik. Tapi, saya tak beli pun ESP ni sebab saya tengah consume satu kolagen yang agak mahal dalam harga RM 200 lebih.

Dah beli 3 kotak kolagen tu, saya dapat rasa ada perubahan di kulit muka. Tapi, Ya Allah mahal ya RM 200  sekotak kolagen tu dan di dalam dia cuma ada 15 sachet.

Saranan minum kolagen tu untuk bagi berkesan ialah 2 sachet sehari. Allah, memang tak mampu la nak teruskan consume sebab saya masih tengah study tak bekerja.

So, pada tahun yang sama, saya dah berkahwin dan hamil. Bila nampak ada orang berkongsi pasal kebaikan ESP untuk ibu hamil, saya terus pujuk suami beli. 😁

Terpujuk la juga Suami beli ESP dan mula minum masa hamil dua bulan. Tapi, sebab mual dan muntah 24 jam sehari, saya berhenti minum sebab tak l…

6 Golongan Yang Memerlukan ESP SHAKLEE

Energizing Soy Protein atau dikenali sebagai ESP Shaklee ialah minuman kegemaran bagi peminat Shaklee. 
Tak kisah, lelaki atau perempuan, yang muda atau tua, bujang atau yang sudah berkahwin, semua suka pada ESP Shaklee. 
Kenapa ramai sangat yang jatuh hati pada ESP Shaklee ni? Sebab rata-ratanya telah dapat seribu manfaat dan khasiat hasil daripada minum ESP Shaklee secara konsisten. 
Jadi, sebelum tu saya nak terangkan sikit apa itu ESP SHAKLEE.

Energizing Soy Protein atau ESP ialah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangi dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP ni boleh dibancuh dengan minuman kegemaran kita seperti milo, horlicks, susu segar atau buah-buahan yang dikisar bersama dengan ESP.
ESP dibancuh dengan air sejuk atau air suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah oleh suhu yang tinggi. So, ESP ni tak boleh dibancuh dengan air panas.

ESP Shaklee adalah daripada kacang soya dimana ia tinggi dengan sumber PROTEIN.  

Badan kita ni memerlukan sangat p…