Skip to main content

Meal Shakes Shaklee

Meal Shakes ada sejenis minuman berbentuk serbuk yang boleh kita bancuh dengan susu, milo, horlicks dan banyak lagi.

Ia diperbuat daripada bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain lagi.

Lactalbumin ialah satu bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang berkualiti dan mudah diserap oleh tubuh badan kita dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. 

Siapa boleh minum Meal Shakes? 

✔Bayi atau kanak-kanak yang membesar
✔Student
✔Ibu mengandung
✔ Atlet sukan 
✔ Vegetarian 
✔ Orang yang sakit
✔ Orang yang sibuk bekerja
✔ Orang yang selalu makan makanan segera

Manfaat Utama Meal Shakes

๐Ÿ’  Sebagai nutrisi lengkap
- menyediakan 24 jenis vitamin,  minuman dan zat perlu. Juga ada lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak. 

๐Ÿ’  Bekalkan nutrisi kepada sel tubuh
- Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), bantu bina sel-sel kulit, kuku, rambut, organisma, darah, imun dan lain-lain. 

๐Ÿ’ Bantu Tumbesaran 
-Asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

๐Ÿ’ Anti-oksida
-Vitamin A, C, E, zink, selenium yang bantu melawan jangkitan dan melambatkan penuaan.

๐Ÿ’ Kembalikan Seri Wajah
-vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk bina sel sel darah merah yang sihat dan beri kompleksi kulit yang sihat. 

๐Ÿ’  Detoksifikasi
- Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

๐Ÿ’  Tidak mengandungi sebarang pasaran dan gula tiruan.



Apa kata mereka yang telah amalkan Meal Shakes? 

Anak tidak sembelit lagi setelah minum Meal Shakes

Anak lebih berseri makan dan masalah sembelit serta eczema pun tiada.


Anak semakin sihat tak jatuh sakit dan Selera makan pun makin baik.


Anak lebih bertenaga setelah amalkan Meal Shakes.



Jika ada sebarang pertanyaan mengenai Meal Shakes atau supplemen Shaklee yang lain, boleh terus whatsapp saya di ๐Ÿ“ฒ 012-801 2476.

Bulan Mei ini, Shaklee telah buat PROMO Meal Shakes iaitu bila Anda beli 2 Tong Meal Shakes , Anda akan dapat 10% Diskaun! Berbaloi kan?

Promosi bulan Mei untuk Meal Shakes Shaklee



Boleh juga follow saya di: 

FACEBOOK Shafizah Man. Klik Gambar.

 Facebook Shafizah Man



Instagram ๐ŸŒธ Shafizah Beauty 

 Shafizah Beauty

Thank You! 




Comments

Diana Danias said…
mealshake recommended for you and your kids..
Maglynna Andrew said…
Semesti Meal Shakes sesuai untuk semua golongan, orang dewasa yang tidak suka multivitamin tablet, try lah Meal Shakes! Ternyata kaya dengan vitamin dan mineral!
fatin hamzah said…
Terbaik mealshakes ni
Nowa Mommy said…
Fav anak2 campur dengan nestum
Mesti beli bln ini ๐Ÿ’ช
Ena Suhaina said…
Bagus utk kanak2
Suka anak-anak saya minum... perisa vanilla yang sedap dan sangat berkhasiat
Heera Noy said…
Senang hati tengok anak2 tiad masalah sembelit ambil mealshake
Suhanah Muslin said…
Anak saya pun minum mealshake, yg bestnya dia x pernah sembelit malah selera makan semkain bertambah..
Girllyen Marcie said…
mealshakle kegemaran anak saya!

Popular posts from this blog

Berpantang dengan lebih tenang dan gembira

Nak tahu, masa tidur anak yang sentiasa berubah-ubah buat kan ibu yang berpantang pun tidur tak tentu.  Kejap hari ni malam berjaga. Besok pula subuh berjaga. Ada yang tak tidur langsung seharian.  Itu normal. 
1st time Mom, akan mudah rasa tertekan sebab belum ada pengalaman nak jaga new born baby. Ramai kawan saya berkongsi cerita pasal tempoh berpantang masing-masing. Dan semuanya cakap ‘tak mudah’.

Bukan nak bagi takut sama ibu-ibu yang tengah tunggu hari. ๐Ÿ˜† Tapi, ilmu berpantang kena ada untuk mengelak simptom kemurungan.  Pernah dengar meroyan?  Itu dah tahap serius.
Tapi sebelum saya kenal Shaklee, ketika berpantang anak yang sulung saya mungkin dalam tahap tertekan sebab tak cukup rehat, penat, mudah lapar,  susu tak meriah di awal tempoh berpantang, sembelit,  luka lambat sembuh, mudah menangis.
Ya betul, saya di awal fasa berpantang cepat tersentuh.  Ada ja nak ditangisi.  Bila fikir balik, tiada pun hal yang teruk masa berpantang.  Hehe Pendek kata, emosi tak stabil.
P…

6 Golongan Yang Memerlukan ESP SHAKLEE

Energizing Soy Protein atau dikenali sebagai ESP Shaklee ialah minuman kegemaran bagi peminat Shaklee. 
Tak kisah, lelaki atau perempuan, yang muda atau tua, bujang atau yang sudah berkahwin, semua suka pada ESP Shaklee. 
Kenapa ramai sangat yang jatuh hati pada ESP Shaklee ni? Sebab rata-ratanya telah dapat seribu manfaat dan khasiat hasil daripada minum ESP Shaklee secara konsisten. 
Jadi, sebelum tu saya nak terangkan sikit apa itu ESP SHAKLEE.

Energizing Soy Protein atau ESP ialah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangi dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP ni boleh dibancuh dengan minuman kegemaran kita seperti milo, horlicks, susu segar atau buah-buahan yang dikisar bersama dengan ESP.
ESP dibancuh dengan air sejuk atau air suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah oleh suhu yang tinggi. So, ESP ni tak boleh dibancuh dengan air panas.

ESP Shaklee adalah daripada kacang soya dimana ia tinggi dengan sumber PROTEIN.  

Badan kita ni memerlukan sangat p…

Kisah dan Perubahan Saya Selepas Minum ESP

Oleh kerana, sepanjang April ni ESP tengah Promosi, saya akan berkongsi pengalaman dan perubahan sendiri selepas minum ESP secara konsisten selama setahun lebih.
Saya kenal ESP ni mula tahun 2014. Masa tu dah macam trend, semua orang minum ESP sebab nak cantik. Tapi, saya tak beli pun ESP ni sebab saya tengah consume satu kolagen yang agak mahal dalam harga RM 200 lebih.

Dah beli 3 kotak kolagen tu, saya dapat rasa ada perubahan di kulit muka. Tapi, Ya Allah mahal ya RM 200  sekotak kolagen tu dan di dalam dia cuma ada 15 sachet.

Saranan minum kolagen tu untuk bagi berkesan ialah 2 sachet sehari. Allah, memang tak mampu la nak teruskan consume sebab saya masih tengah study tak bekerja.

So, pada tahun yang sama, saya dah berkahwin dan hamil. Bila nampak ada orang berkongsi pasal kebaikan ESP untuk ibu hamil, saya terus pujuk suami beli. ๐Ÿ˜

Terpujuk la juga Suami beli ESP dan mula minum masa hamil dua bulan. Tapi, sebab mual dan muntah 24 jam sehari, saya berhenti minum sebab tak l…