Kenapa Saya Jatuh Hati Dengan Shaklee


Bila cerita pasal Shaklee ni, suka saya nak bagi tahu yang saya dah Jatuh Hati sangat dengan Shaklee . Sebab apa? Sebab saya dah terkena dengan Shaklee effects.  ❤

Mahu tahu tak? Dari zaman bujang lagi saya memang jarang sangat pakai skincare atau makeup.

Tapi, saya tetap mahu nampak cantik. Bab skincare, saya tak rajin pakai toner & moisturizer. Apatah lagi mask atau serum. 

Walaupun saya tahu, benda ni penting tapi kadang kadang (selalunya) saya tak betul betul jaga kulit muka dengan betul. 

Tahun 2012 tu masa study kat U, baru berumur 23 tahun. Masa ni memang langsung tak jaga muka atau tak ambil peduli pun bab makan. 

Asalkan cuci muka dan pakai sunblock before pergi kelas, done! Bab makan, asal kenyang, done! Hehe

Tapi, mahu tahu tidak bila kita tak jaga kesihatan diri baik baik ; benda ni nampak sangat dari tekstur kulit kita.

Bila badan tak cukup rehat, diet tak seimbang, selalu stress dengan kerja, kulit kita nampak kusam dan tidak bermaya. Kita akan kelihatan lebih tua daripada usia sebenar. 

Serius ni tak main main saya story. Hehe Masa study dulu, memang stress sebab mau buat assignment, group task, presentation dia ..eh macam macam la.

Makan pun asal kenyang kan, tiap minggu fastfood. Tiap minggu mesti makan benda manis. Jangan tipu student sehari tak minum benda manis. 😏


So, masa kahwin tahun 2014 tu, masa tu saya tengah final year. Jumaat final exam, sabtu esok dia saya kahwin. 😝

Tahu tidak, kulit masa hari saya nikah ni teruk betul. Stress exam stress urus hal kahwin. Eyebag sampai hitam. Kulit kering, jerawat tumbuh di serata muka. Even dah pakai foundation apa semua still tak dapat cover. Tapi tetap nampak cantik sebab yakin ja cantik. 

After dah kahwin, pregnant pula. Masa pregnant kan Jannah, satu badan naik ruam. Macam macam isu kesihatan la masa pregnant kan Jannah. 

Bila kenal Shaklee tahun 2016, semua berubah. Bukan saja makan supplemen Shaklee semata mata...lifestyle pun dah berubah.

Dah tahu jaga cara pemakanan, bila umur meningkat kena kurangkan makanan yang manis, berminyak, minuman gas, makanan ringan semua tu la. 

Bila dah anak dua ni tahun 2018, umur pun dah 29 tahun. Lagi kena jaga kan? Jaga apa? Jaga kesihatan. Jaga apa yang dimakan setiap hari. Bersenam tak? Jaga kulit muka tak? Nak nak lagi mahu masuk umur 30 an ni lagi la semuanya perlu dijaga rapi.





Soalan biasa kawan tanya, makan apa Shaklee ni? Berapa lama?
Banyak juga la yang saya makan. Kalau nak bagi kuatkan imunisasi badan, Vitamin C. Nak bagi lengkapkan nutrisi dalam diet pemakanan, ambil multivitamin Vitalea. Nak elak stress atau migrain boleh ambil B-complex.

🌸 Baca:cara-mengurangkan-rabun-dan-silau-dengan-makanan-mata🌸

Tapi, paling saya suka ialah ESP SHAKLEE,  protein yang banyak sangat khasiat dia. Yang bantu saya daripada segi bekalkan tenaga, kekalkan stamina,  cantik dan haluskan kulit, perut jerawat semakin pudar dan juga bantu saya dalam proses menyusukan anak-anak sepanjang 2-3 tahun ini. Alhamdulillah.

Ikut keperluan tubuh badan kita. So, bukannya semua supplemen Shaklee kita nak makan. Kan? Tapi, saya dah makan almost hampir semua supplemen Shaklee.  Sebab dia, memang supplemen Shaklee ni sangat best. 

Berapa lama, dah setahun 3 bulan la juga setia dengan Shaklee ni. Alhamdulillah, saya dapat good Shaklee side effects. 😊

Jadi, apa yang saya rasa baik rasa ada perubahan, saya akan kongsikan pada semua. InsyaAllah dapat memberi manfaat kepada semua orang.



So, kalau nak tanya apa apa info pasal Shaklee ni, boleh ja wassap saya atau follow instagram 🌸@shafizahbeauty.

πŸ“²012-801 2476
#shakleeindahpermai
#shafizahshaklee


Comments

fatin hamzah said…
Saya sokong gaya hidup sihat
Heera Noy said…
Highly recommended shaklee ni.😊
Kulit sis glowing 😍
Diana Danias said…
Jom gayakan hidup sihat
Nowa Mommy said…
Kulit Fiza nampak makin muda dan sihat
Suhanah Muslin said…
Jom amalkn gaya hidup yg sihat baru hidup lebih bermakna
Sylvia Yong said…
Bila dapat #ShakleeEffect diri mesti jatuh cintaπŸ˜„
Nmpak perubahan sis
Alezra Alez said…
nmpk sangat perubahan

Popular posts from this blog

Berpantang dengan lebih tenang dan gembira

6 Golongan Yang Memerlukan ESP SHAKLEE

Kisah dan Perubahan Saya Selepas Minum ESP