Skip to main content

2018...I'm BACK!

Assalamualaikum :)

Hello blog, did you miss me?
Entri last time di-updated ialah setahun yang lalu iaitu pada 5 Januari 2017. Lama tak menulis dalam blog ni.

Rindu tak menulis? Of course rindu. Cuma, terlalu banyak benda yang perlu diutamakan contohnya menjaga anak-anak.

"Apa dia fiza? Sekali lagi? Anak-anak??"

ANAK-ANAK. 😱

Iya, saya sudah pun menjadi mama kepada dua cahaya mata. Wink!

Syukur Alhamdulillah , last year banyak benda berlaku. Salah satunya , Allah kurniakan kami Suami isteri lagi seorang anak.

Saya baru saja selamat melahirkan putera kami pada bulan Januari yang lalu. So,  Jannah adalah orang yang paling teruja sekali bila tahu dia dah jadi kakak.

Another things that happened last year besides getting pregnant was joining a NEW FAMILY.

Keluarga baru saya ni bagi saya mereka ni sangat unik.
Tiada pertalian darah, tak kenal pun, bukan saudara lagilah bukan kawan.
Tapi, kenapa boleh jadi Keluarga pula?

Dia bermula dengan 3 hari sebelum tarikh lahir saya, saya tiba-tiba terasa ada satu semangat baru berkobar-kobar nak ubah hidup ini untuk menjadi lebih baik.

Its not my life were not happy. Bukan la. Hehe
Bila dah jadi suri rumah selama 3 tahun,  rasa nak buat satu perubahan besar.
Rasa nak cabar diri ini untuk keluar daripada Zone Selesa.
Rasa nak cabar diri ini untuk berusaha dan menjadi seorang suri rumah yang berjaya.
Rasa nak buat satu pembaharuan. Pembaharuan yang memberi manfaat kepada diri, Suami dan anak-anak , Keluarga serta kawan dan kepada masyarakat. Hah, gitu! Hehe

So, apa dia Fiza? Buat suspen ja.

Saya dah mendaftar untuk menjadi seorang ahli Shaklee di bawah team NIW dan juga merupakan salah seorang ahli dibawah POLLUX FAMILI.

Selepas sebulan dah jadi ahli Keluarga team NIW, tiba-tiba saya diberi satu rezeki yang tak disangka-sangka iaitu saya hamilkan anak kedua saya. :)

So, next entri saya akan cerita lagi lebih lanjut:
☑ Macam mana boleh masuk dalam Team NIW #bizwithniw
☑ Ceritakan kehamilan yang kedua bersama Shaklee
☑ Saat melahirkan anak kedua secara ceaser
☑ Berpantang kali pertama selepas menjalani pembedahan (ceaser)

Dan, banyak lagi lah. Macam macam saya nak kongsi kan tau. Tidak sabar tapi kena buat satu persatu. Insyaallah, selepas ni kena rajin update blog Shafizahbeauty Story dah!

#mamagojessangat


Comments

Popular posts from this blog

Berpantang dengan lebih tenang dan gembira

Nak tahu, masa tidur anak yang sentiasa berubah-ubah buat kan ibu yang berpantang pun tidur tak tentu.  Kejap hari ni malam berjaga. Besok pula subuh berjaga. Ada yang tak tidur langsung seharian.  Itu normal. 
1st time Mom, akan mudah rasa tertekan sebab belum ada pengalaman nak jaga new born baby. Ramai kawan saya berkongsi cerita pasal tempoh berpantang masing-masing. Dan semuanya cakap ‘tak mudah’.

Bukan nak bagi takut sama ibu-ibu yang tengah tunggu hari. 😆 Tapi, ilmu berpantang kena ada untuk mengelak simptom kemurungan.  Pernah dengar meroyan?  Itu dah tahap serius.
Tapi sebelum saya kenal Shaklee, ketika berpantang anak yang sulung saya mungkin dalam tahap tertekan sebab tak cukup rehat, penat, mudah lapar,  susu tak meriah di awal tempoh berpantang, sembelit,  luka lambat sembuh, mudah menangis.
Ya betul, saya di awal fasa berpantang cepat tersentuh.  Ada ja nak ditangisi.  Bila fikir balik, tiada pun hal yang teruk masa berpantang.  Hehe Pendek kata, emosi tak stabil.
P…

Kisah dan Perubahan Saya Selepas Minum ESP

Oleh kerana, sepanjang April ni ESP tengah Promosi, saya akan berkongsi pengalaman dan perubahan sendiri selepas minum ESP secara konsisten selama setahun lebih.
Saya kenal ESP ni mula tahun 2014. Masa tu dah macam trend, semua orang minum ESP sebab nak cantik. Tapi, saya tak beli pun ESP ni sebab saya tengah consume satu kolagen yang agak mahal dalam harga RM 200 lebih.

Dah beli 3 kotak kolagen tu, saya dapat rasa ada perubahan di kulit muka. Tapi, Ya Allah mahal ya RM 200  sekotak kolagen tu dan di dalam dia cuma ada 15 sachet.

Saranan minum kolagen tu untuk bagi berkesan ialah 2 sachet sehari. Allah, memang tak mampu la nak teruskan consume sebab saya masih tengah study tak bekerja.

So, pada tahun yang sama, saya dah berkahwin dan hamil. Bila nampak ada orang berkongsi pasal kebaikan ESP untuk ibu hamil, saya terus pujuk suami beli. 😁

Terpujuk la juga Suami beli ESP dan mula minum masa hamil dua bulan. Tapi, sebab mual dan muntah 24 jam sehari, saya berhenti minum sebab tak l…

6 Golongan Yang Memerlukan ESP SHAKLEE

Energizing Soy Protein atau dikenali sebagai ESP Shaklee ialah minuman kegemaran bagi peminat Shaklee. 
Tak kisah, lelaki atau perempuan, yang muda atau tua, bujang atau yang sudah berkahwin, semua suka pada ESP Shaklee. 
Kenapa ramai sangat yang jatuh hati pada ESP Shaklee ni? Sebab rata-ratanya telah dapat seribu manfaat dan khasiat hasil daripada minum ESP Shaklee secara konsisten. 
Jadi, sebelum tu saya nak terangkan sikit apa itu ESP SHAKLEE.

Energizing Soy Protein atau ESP ialah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangi dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP ni boleh dibancuh dengan minuman kegemaran kita seperti milo, horlicks, susu segar atau buah-buahan yang dikisar bersama dengan ESP.
ESP dibancuh dengan air sejuk atau air suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah oleh suhu yang tinggi. So, ESP ni tak boleh dibancuh dengan air panas.

ESP Shaklee adalah daripada kacang soya dimana ia tinggi dengan sumber PROTEIN.  

Badan kita ni memerlukan sangat p…