2018...I'm BACK!

Assalamualaikum :)

Hello blog, did you miss me?
Entri last time di-updated ialah setahun yang lalu iaitu pada 5 Januari 2017. Lama tak menulis dalam blog ni.

Rindu tak menulis? Of course rindu. Cuma, terlalu banyak benda yang perlu diutamakan contohnya menjaga anak-anak.

"Apa dia fiza? Sekali lagi? Anak-anak??"

ANAK-ANAK. 😱

Iya, saya sudah pun menjadi mama kepada dua cahaya mata. Wink!

Syukur Alhamdulillah , last year banyak benda berlaku. Salah satunya , Allah kurniakan kami Suami isteri lagi seorang anak.

Saya baru saja selamat melahirkan putera kami pada bulan Januari yang lalu. So,  Jannah adalah orang yang paling teruja sekali bila tahu dia dah jadi kakak.

Another things that happened last year besides getting pregnant was joining a NEW FAMILY.

Keluarga baru saya ni bagi saya mereka ni sangat unik.
Tiada pertalian darah, tak kenal pun, bukan saudara lagilah bukan kawan.
Tapi, kenapa boleh jadi Keluarga pula?

Dia bermula dengan 3 hari sebelum tarikh lahir saya, saya tiba-tiba terasa ada satu semangat baru berkobar-kobar nak ubah hidup ini untuk menjadi lebih baik.

Its not my life were not happy. Bukan la. Hehe
Bila dah jadi suri rumah selama 3 tahun,  rasa nak buat satu perubahan besar.
Rasa nak cabar diri ini untuk keluar daripada Zone Selesa.
Rasa nak cabar diri ini untuk berusaha dan menjadi seorang suri rumah yang berjaya.
Rasa nak buat satu pembaharuan. Pembaharuan yang memberi manfaat kepada diri, Suami dan anak-anak , Keluarga serta kawan dan kepada masyarakat. Hah, gitu! Hehe

So, apa dia Fiza? Buat suspen ja.

Saya dah mendaftar untuk menjadi seorang ahli Shaklee di bawah team NIW dan juga merupakan salah seorang ahli dibawah POLLUX FAMILI.

Selepas sebulan dah jadi ahli Keluarga team NIW, tiba-tiba saya diberi satu rezeki yang tak disangka-sangka iaitu saya hamilkan anak kedua saya. :)

So, next entri saya akan cerita lagi lebih lanjut:
☑ Macam mana boleh masuk dalam Team NIW #bizwithniw
☑ Ceritakan kehamilan yang kedua bersama Shaklee
☑ Saat melahirkan anak kedua secara ceaser
☑ Berpantang kali pertama selepas menjalani pembedahan (ceaser)

Dan, banyak lagi lah. Macam macam saya nak kongsi kan tau. Tidak sabar tapi kena buat satu persatu. Insyaallah, selepas ni kena rajin update blog Shafizahbeauty Story dah!

#mamagojessangat


Comments

Popular posts from this blog

Berpantang dengan lebih tenang dan gembira

6 Golongan Yang Memerlukan ESP SHAKLEE

Kisah dan Perubahan Saya Selepas Minum ESP