Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2016

Jemput Rezeki

Dah nak masuk tahun baru. Tahun 2017. :)

Alhamdulillah,  moga Allah murahkan rezeki.

Rezeki kesihatan.

Rezeki anak2 soleh dan soleha.

Rezeki keluarga bahagia.

Dan, banyak lagi. Aamiin.


Ya Allah, banyak sangat la plan kat dalam kepala ni.

Nak mula dari mana satu, aku pun tak pasti. Kena banyakkan berdoa kepada Nya. Banyakkan meminta dari Dia.

Ada beberapa azam baru untuk tahun 2017 ni!

Salah satunya ialah berjimat dan mahu menabung. Hahaa

Ini azam untuk semuaaaa orang. Tapi,  kali ni aku nak kurang berbelanja.

Pandang kat sales/jualan murah/year end sales semuaaaa tu,  aku pandang dari tepi mata ja. Hiks. Memang la, hati ni meronta-ronta sangat tau nak beli belah. Tapi, bila fikir kan membazir, boros la sangat, nak beli sesuatu tu kena fikir, kalau ada benda ni, macam mana, takda benda ni tak ok ka life? Hahaa sampai tahap serius fikir camtu.

Suami. Dia la insan yang banyak sedarkan diri aku ni yang tak sedar diri. Haha

Insyaallah,  genap dah aku jadi suri rumah selama dua tahun. Jadi…

Beauty tips for mama?

I wonder, how other moms boleh bersiap lawa cantik masa keluar rumah even anak dia 3 atau 4 orang. I mean, mereka sempat bersolek cantik lepas tu kemas pula tu. Aku apply mascara pun dah kelam kabut. Haha Mungkin suami dan anak-anak dia penyabar. Sanggup tunggu dia bersiap.

Aku kekadang rasa leceh sangat sampai tahap pakai tudung sarung ja bila nak keluar rumah. Then bila dah jalan kat Mall, nampak Mak-Mak yang lain cantik, terus rasa down. Hahaa Adoi. Macam-macam.  Tapi, aku tepis perasaan tak yakin tu!

Takpa, asal aku selesa, cukup. :) selagi tak selekeh, i'm ok with it. Jadi, sekarang ni aku tengah berusaha lebih untuk menjaga kulit dan kesihatan diri. Kalau boleh aku nak kulit muka yang tiada masalah macam jerawat, bekas jerawat. Huh!

Aku pernah tengok ada seorang Mama ni tengah makan sambil dukung bayi dalam 8-9 bulan usia dia, Mama ni cantik sangat. Kulit tak la kata licin tiada apa-apa. Tapi dia cantik tanpa bersolek. Apa la rahsia dia? Huhu

Bila dah jadi mak, secara autom…